In de afgelopen periode hebben wij weer nieuwe functies aan Factview toegevoegd. Het betreft de budgetmodule en het publiceren van management informatie voor projectleiders, afdelingsmanagers en directieleden.

Budgetmodule

U kunt nu budgetten invoeren in Factview en vergelijken met de actuals. Dit kan op verschillende dimensieniveau's zoals per grootboekrekening, kostenplaats, projecten en relaties. Ook kunt u meerdere budgetten toevoegen, bijvoorbeeld jaarbudget, maandbudget, latest estimate budgetverwachting etc. U kunt zodoende ook de budgetten met elkaar vergelijken.

Publiceren van management informatie

Voor projectleiders, afdelingsmanagers en directieleden kan een eigen omgeving in Factview worden gemaakt, waarin zij de voor hen relevante informatie kunnen bekijken, analyseren en rapporteren. Iedere financieel verantwoordelijke kan zodoende zijn of haar resultaten bekijken, vergelijken met het budget, zien hoe de resultaten zijn opgebouwd uit onderliggende mutaties, inzoomen op kostenplaatsen, relaties en nog veel meer. En dat op het tijdstip wanneer het hun uitkomt. Voor de controller levert dit veel tijdwinst op aangezien alle resultaten en details online opvraagbaar zijn, zodat daardoor geen projectoverzichten etc. meer hoeven worden opgesteld per project of afdeling.

"Factview is een online rapportage, prognose en analyse systeem voor financiële planning & control, ontwikkeld door Planning Company. Met Factview is letterlijk alle financiële informatie binnen handbereik. Het systeem is oorspronkelijk ontwikkeld voor directies en bestuurders van mkb bedrijven en maatschappelijke organisaties die niet over voldoende financiële kennis beschikken of moeite hebben met het lezen van financiële rapporten. Inmiddels is Factview uitgebreid tot een volwaardig managementinformatie systeem voor kleine en grote mkb bedrijven, corporate organisaties en maatschappelijke (non-profit) organisaties. 

Voor controllers en financials is Factview dé nieuwe werkmethode en innovatie om fors tijd te besparen op alle begroting-, budgettering-, consolidatie- en rapportageprocessen in de organisatie. Financials die bovendien meer tijd willen besteden aan het analyseren van resultaten, die grip willen krijgen op de gegevenskwaliteit en betrouwbaarheid van de financiële administraties, die hun directies proactief willen voorzien van toekomstscenario’s en dat allemaal zonder gedoe met Excel. Factview helpt financials om het Excelgebruik en de veelheid aan Excelmodellen flink te reduceren.
 
Factview leest financiële gegevens in uit de financiële administraties van bedrijven en organisaties en genereert direct waardevolle, heldere, veelzijdige management- en stuurinformatie. Deze informatie staat in veel gevallen kant en klaar ter beschikking en kan op maat worden aangepast aan de specifieke situatie van de onderneming / organisatie".