Zo kom je alles te weten over financial intelligence en strategie

Na zijn studie bedrijfseconomie begin jaren negentig legde Dagmar van Eijs de basis voor zijn financial intelligence systeem Factview. In de jaren die volgden deed hij een schat aan kennis en ervaringen op. Daarover gaan hij en zijn collega’s vanaf vandaag bloggen. Korte verhalen over financiële beheersing, performanceverbetering en het vergroten van de effectiviteit van de bedrijfsvoering.

Excel-chaos

Na mijn studie bedrijfseconomie, eind jaren negentig, ontwikkelde ik een financieel managementinformatiesysteem in Excel. Ik was een echte Excel-goeroe – alles van Excel was mijn speelveld – maar ik zag natuurlijk ook de vele tekortkomingen van het spreadsheetprogramma. Ondanks alle kennis en expertise verworden alle Excel-modellen uiteindelijk tot chaos en begin je weer opnieuw. Dat inzicht heeft geresulteerd in het oprichten van Planning Company en het ontwikkelen van het financial intelligence systeem Factview, een innovatieve Saas oplossing in de cloud. Met Factview maak je strategie tastbaar in euro’s. Dat is natuurlijk prachtig voor onze klanten, maar als adviseur, coach en voormalig universitair docent deel ik mijn kennis ook graag met een bredere groep mensen. Daarom gaan wij nu bloggen over financial intelligence, databeheersing en informatievoorziening binnen organisaties.

Inzicht in je financiële performance

Vanuit Planning Company helpen mijn collega’s en ik bedrijven en organisaties om meer grip te krijgen op hun financiële performance en organisatieprocessen. Dat doen we onder andere met Factview, ons financial intelligence systeem. Factview is een volautomatisch softwareplatform dat we hebben ontwikkeld om snel betrouwbare managementinformatie te genereren uit grote hoeveelheden financiële data. Factview geeft heldere financiële rapporten en overzichten, budgetvergelijkingen, kostenplaatsanalyses, forecasts en liquiditeitsprognoses. Hiermee ben jij als ondernemer, bestuurder – of zijn jouw financiële mensen – in staat om sneller adequate rapportages en heldere analyses te maken.

Groeien en vernieuwen?

Werk je in een middelgrote organisatie met de ambitie om te groeien en te vernieuwen? Dan is solide, snel toegankelijke en betrouwbare liquiditeit gedreven financiële managementinformatie echt onmisbaar. De informatie in onze blogs kunnen je gaan helpen om de financiële performance van je organisatie te vergroten en de effectiviteit van je bedrijfsvoering te verbeteren.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 085 – 0479 505 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We leren je graag kennen.

Dagmar van Eijs, oprichter Planning Company