Wat is de impact van de coronacrisis op mijn bedrijf?

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons hele leven, maar vooral ook op dat van ondernemend Nederland – en ver daarbuiten. Deze crisis raakt organisaties van alle soorten en maten en in alle sectoren, en of je nu in de dienstverlening, productie, logistiek of in de gezondheidszorg zit. Vrijwel alle bedrijven zien hun omzet teruglopen, de productiviteit neemt af en de annuleringen vliegen ons om de oren. Wat de impact op langere termijn zal zijn, daar kunnen we nu alleen nog maar naar gissen, maar de kans is groot dat dat niet heel fraai zal zijn. En nu?

 

Op naar plan b

Gelukkig weten veel ondernemers de uitdagingen ook om te buigen naar kansen, zoals bijvoorbeeld digitaliseren en meer online doen. We zullen zien dat over een paar jaar heel veel bedrijven drastisch zijn veranderd. Maar dat betekent wel dat je je businessmodel moet aanpassen en aan de slag moet met plan b. Wat betekenen deze veranderingen voor de structuur van je eigen organisatie? Hoe richt je die opnieuw in? En wat betekent dat op korte termijn, op middellange termijn en op lange termijn?

Snel inzicht

Op zo’n moment wil je snel kunnen schakelen, kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en heel snel inzicht krijgen in welke scenario’s welke impact hebben, hoe haalbaar ze zijn en op welke termijn. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van bepaalde steunmaatregelen, wat houdt dat dan in voor je liquiditeit en je financiering? Wat doen deze veranderingen met je soort dienstverlening, met je toekomstplannen, en vooral ook met je bestaanszekerheid?

In control

Een goed informatiesysteem met de juiste prognosetools geeft je dat inzicht en helpt je eenvoudig prognoses en scenario-analyses te maken en de impact daarvan te bekijken. Dat geeft je een voorsprong, bijvoorbeeld bij het onderhandelen met de bank. Kortom: minder verrassingen en minder stress, en dat kunnen we allemaal wel gebruiken in deze tijd.

Verder praten?

Wil je eens verder praten over dit onderwerp? Of ben je benieuwd hoe Factview jou helpt de ontwikkelingen van je onderneming te beheersen? Wij helpen organisaties betere beslissingen te nemen met een positieve impact op de bedrijfsvoering, je mensen en de maatschappij. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 085 – 0479 505 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent van harte welkom.